Schijndel kent al meer dan 17 jaar de KLOS-trofee. Een trofee voor vrijwilligers van sport- en jeugdverenigingen die van grote waarde zijn. De trofee is bedoeld voor vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn. Vrijwilligers waar verenigingen op kunnen bouwen. Vrijwilligers die zich (al jaren) inzetten voor hun vereniging en waarvan iedereen binnen de vereniging zegt: ‘ja, die verdient die trofee’.

De genomineerden voor de KLOS-trofee 2010 waren:
- Peter vd Weijer Zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58
- Martien van den Hoogenhof Schaats- en skeelervereniging Thialf

De nominatie van Peter werd bekend gemaakt tijdens de zwemvierdaagse in oktober 2009. Verslag nominatie KLOS-trofee.
Tijdens de huldigingsavond van de Schijndelse Sportkampioenen op 19 februari 2010 werd bekend gemaakt dat Peter de winnaar is van deze trofee. Van harte gefeliciteerd! Voorzitter Peter van Esch [links] reikt de KLOS trofee over aan Peter vd Weijer Peter vd Weijer krijgt bloemen overhandigd door de wethouder van Sport, Bart Eijkemans

Peter was niet de enige van Neptunus '58 die deze avond gehuldigd werd.
Wedstrijdzwemster Sandra Schellekens werd gehuldigd voor haar zilveren (200 meter vlinderslag) en bronzen medaille (800 meter vrije slag) tijdens de Nederlandse Master Kampioenschappen in januari 2009 in Vlissingen.
Synchroonzwemster Hanneke van Weert werd onder andere samen met haar broertje (voormalig zwemvaardigheidszwemmer Sjors) dankzij hun eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Badminton voor teams (tot 13 jaar).
Ook een aantal oud-leden van Neptunus '58 werd gehuldigd. Zwemmer John Verhagen, tegenwoordig uitkomend voor Eiffelswimmers PSV (Eindhoven), behaalde een bronzen medaille bij de Nederlandse Kampioenschappen op 4 x 200 meter Vrij en behaalde goud tijdens de Nederlands Estaffette Kampioenschappen op de 10 x 100 meter vrij. De zussen Jacqueline en Monique van Rijbroek (voormalig synchroon- en zwemvaardigheidszwemsters) behaalden de tweede plaats bij de Nederlandse Kampioenschappen Korfbal voor A-Junioren.